Ladukorda

NOPPIMINE KUUMAS TSOONIS! MIDA?

Töö produktiivsuse eest vastutab mitte töötaja, vaid juht. Peter Drucker

Kõik komplekteerimise meetodid, mis vähendavad tegevuseks kuluvat aega või muudavad komplekteerija marsruuti lühemaks ja kompaktsemaks on väärt kaalumist.

Nende hulka kuuluvad eelmistes komplekteerimise „deep dive“ lugudes kirjeldatud “pick and pass” ja “zone picking”, samuti spetsiaalsed kuumad noppimise tsooniga (hot picking zone) riiulivahede loomine.

Kuuma noppimise tsooni loomine oma laoplaneeringus võimaldab kontsentreeritult paigutada kaupa kindlasse vahesse nii, et noppija saaks võimalikult suure „saagi“ korraga ühest piirkonnast

See tsoon sisaldab enimmüüdud või liikuvate toodete valikut koos tagavara lahendusega ja asub noppeteekonnal loogilistelt ja strateegiliselt paigutatuna.

Vastavalt mahtudele võib see tsoon nõuda spetsiaalselt tagant laetavat kaldega laoriiulit. Samas tagatakse pidev kauba olemasolu ilma tööd segamata laoriiuli eesosas.

Paljud “Hot Pick” tsoonid on dünaamilised ja nende sisu muutub koos müügi või nõudluse mahuga. Siin samuti võiks kasutada Paretot ja teha see pakkekohale või väljastusalale võimalikult lähedale.

Suur samm muidugi on loo alguses mainitud tsoonide loomine laos, kui laohalduse programm seda meile lubab. Tsooni komplekteerimisega võtame maha palju liigset käimist / jooksmist.

Ka on kaval teha statistika abil kindlaks, millised tooted tellitakse koos.

On need siis näiteks taskulambid ja patareid või šampoon ning palsam jne. Samuti võivad selleks olla toodete sortimendi kindel perekond.

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga

Eelmine lugu

KERIME ÜLES KOMPLEKTEERIMISE KIIRUST JA VÄHENDAME KULU LAOS.

Järg on siin

KUIDAS PARANDADA KOMPLEKTEERIMISE TÄPSUST ? EHK LUUA VÄHEM JAMA JA LISATÖÖD KÕIGILE…